Misaki Yamada

Misaki Yamada

Misaki Yamada is geboren in Japan, 1986. Ze begon piano te spelen onder begeleiding van haar vader toen ze drie jaar oud was. Misaki studeerde piano onder verschillende docenten tijdens haar middelbare schoolperiode, en ontving de eerste prijs in een competitie georganiseerd door de High School Culture Federation van de prefectuur Kanagawa, Japan, in januari 2005.

In het zelfde jaar verhuisde ze naar Nederland om muziek te studeren onder Willem Brons op het Conservatorium van Amsterdam, en genoot onderwijs van hem gedurende de volgende zes jaar.

Misaki's talenten liggen niet alleen in muziek, maar ook in de beeldende kunst. In februari 2008 voerde ze haar eerste Manga-concerttour op in de Verenigde Staten als onderdeel van een pianotrio met Blake Weston en Ragnheiður Jónsdóttir. Deze opvoering bestond uit een diavoorstelling van haar Mangatekeningen, aangevuld door de gelijktijdig gespeelde live pianomuziek van het trio. Deze voorstelling had zowel het bieden van muziekonderwijs voor het grote publiek als het verbreden van de algehele belangstelling voor klassieke muziek als doelstellingen. Dit met name voor kinderen en diegenen die nog nooit eerder in aanraking waren geweest met klassieke muziek, door middel van een leuke en toegankelijke presentatie.

Nadat Misaki was geaccepteerd tot een Master op het Conservatorium van Amsterdam gaf ze een zomerconcerttour in Niigata, Japan. Daarnaast werd ze uitgenodigd om met Blake Weston en Saeko Oguma als pianotrio op te treden voor de viering van het 125-jarige bestaan van het Conservatorium in september 2009.

In 2010, de 200-jarige verjaardag van Frédéric Chopin, maakte Misaki haar tweede Manga-diavoorstelling, ditmaal over zijn levensverhaal, en gaf daarvan de debuutvoorstelling in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het was een enorm succes met meer dan 200 mensen in het publiek.

 Misaki heeft ook opgetreden in verschillende bejaardentehuizen in Nederland – tijdens haar studie en na haar afstuderen van het Conservatorium in 2011 – zowel solo als in samenwerking met Cheng Yu Wu, Blake Weston, Mor Levin, Robert-Jan Looysen en Björk Níelsdóttir.
 Ze heeft onderwijs genoten van Yoko Suzuki, Louis Leerink, Alexander Jenner en Willem Brons.


EL NL NL